15 Temmuz 2013 Pazartesi

Adf.ly İle Link Kısaltarak Para Kazanın! (Adf.ly İle İlgili Merak Ettiğiniz Herşey)

Adf.ly İle Link Kısaltarak Para Kazanın! (Adf.ly İle İlgili Merak Ettiğiniz Herşey)



Piyasada bir sürü link kısaltma servisleri var. Bunların bir kısmı sadece uzun linkleri kısaltma amaçlı olan ve reklamsız link kısaltma servisleri olmakla beraber, bazıları da link kısaltmanın yanında kullanıcıya para kazandıran reklamlı link kısaltma servisleridir. Para kazandıranlardan link kısaltma servislerinden bir tanesi de Adf.ly sitesidir.

Son zamanlarda link kısaltma servislerinin artması ile beraber, para kazandırma amaçlı link kısaltma servisleri de her geçen gün artmaktadır. Para kazandırma amaçlı olarak açılan sitelerin çoğu ya ödeme yapmamaktadırlar ya sitelerini kısa sürede içerisinde kapatmak zorunda kalmaktadırlar yada ödemeleri gecikmeli olarak veya kesintili olarak yapmaktadırlar. Benim size tanıtacağım Adf.ly sitesi ise tamamen kendim kullanarak denediğim ve halende kullanmakta olduğum bir link kısaltma servisidir. Siteyi yaklaşık olarak 3-4 aydan bu yana kullanıyorum. Karşılaştığım para kazandıran link kısaltma servisleri arasında en iyiler arasında olduğunu söyleyebilirim. Siteyi kullanarak test ettikten sonra sizlerle de paylaşmak istedim. Test ettiğim diğer site ise Bc.Vc sitesidir.

Bc.Vc sitesi; Adf.ly sitesine göre daha çok para kazandırmakta ve haftalık ödeme yapmaktadırlar. Adf.ly ise ödemelerini aylık olarak yapmakta ve bc.vc sitesine göre daha az kazandırmaktadır. Bc.Vc'nin bir diğer avantajı ise site tamamen Türkçe'dir. Ben her iki sitenin de tanıtımını yaptım sitede. Hangisini kullanacağınıza da siz karar verin. Size önerim ikisini aynı anda kullanmayın. İkisi arasından birini seçin ve sürekli onu kullanın. Benim size tavsiyem Bc.Vc'dir.

Adf.ly


Siteye girdikten sonra ise "Join Now" yazan kısma tıklayarak açılan formu doldurmaya başlayın. Üye formunu doldururken dikkat edeceğiniz kısım ise "Account Type" yazan kısımdır. Link kısaltarak para kazanmak için o kısmda "Link Shrinker:Create shortened URLs and earn money" yazanı seçeceksiniz.

Formu tamamen doldurduktan sonra ise "I agree to the Terms & Conditions." yazan kısmın yanındaki kutucuğu işaretleyip "Join Now" butonuna tıklayarak işleminizi bitireceksiniz. Daha sonra ise mail adresinize gönderilen linki tıklayarak üyeliğinizi aktifleştirebilirsiniz.

Üyeliğinizi aktifleştirdikten sonra Account kısmında sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir.

Nasıl Link Kısaltabilirim ve Para Kazanmaya Başlayabilirim? 
Üyelik aşamalarını tamamen hallettikten sonra anasayfada bulunan kutucuğa kısaltmak istediğiniz linki yapıştırıyorsunuz. Daha sonra "More Options" kısmına tıklayarak "Advertising Type" yazan kısımdan "Interstitial Advert ($$$$$)" seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Onu da ayarladıktan sonra "Shrink" butonuna tıklayarak linkinizi kısaltabilirsiniz. Sitenin size vereceği linki de sitenizde veya Facebook hesabınız gibi tık alabilecek yerlerde paylaşarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Örnek Link : http://adf.ly/

Adf.ly'da Para Kazanma Mantığı Nedir? 
Adf.ly sitesinde kısalttığınız linkleri paylaşmanız sonucunda her 1000 tıklamaya belirli bir ücret kazanacaksınız. Biri linke tıkladıktan sonra, o kişi sizin belirttiğiniz adrese yönlenmeden önce Adf.ly sitesi o kişiye 5 saniyelik bir reklam gösterir. Para kazanmanız için linke tıklayacak olan kişilerin "Reklamı Geç" butonuna tıklaması gerekmektedir.(Üstteki örnek linkte görüldüğü gibi)

Her 1000 kişi için kazanacağınız ücreti ise Adf.ly berlirlemektedir ve sabit olmayıp bazen artmaktadır bazen ise azalmaktadır. 1000 tıklamaya ne kadar oran verildiğini görmek için; anasayfadan "Avg. CPM" yazan kısımdan görebilirsiniz. Mesela şuanda o kısımda "Avg. CPM: $0.66" yazmaktadır. Demek ki şuanda 1000 tık için 0.66 dolar kazanç vermektedirler. Dediğim gibi bu sabit olmayıp arasıra değişmektedir. Mesela geçen haftalar bu oran 1.2 dolardı.



Ödemeyi Nasıl Yapıyorlar? 
Ödemeler PayPal, Libety Reserve, Payza hesaplarına yapılmaktadır. Eğer bu hesaplardan herhangi birine sahip değilseniz ben size PayPal hesabı açmanızı öneririm. PayPal hesabı açtıktan sonra ise; ("Payment Processor" PayPal olarak seçilmiş olacak şekilde) üstteki menüden "Account"a tıklayıp, PayPal'a üye olurken kullandığınız mail adresinizi "Withdrawal Account"kısmına yazıp "Update"e tıklayarak "PayPal" hesabınızı sisteme kaydetmiş oluyorsunuz.



Alt Ödeme Limiti Ne Kadar ve Ödemeyi Ne Zaman Yapıyorlar? 
Alt ödeme limiti 5 dolardır. Öncelikle şunu söylemek isterim ki ödeme alma konusunda hiçbir sıkınıtınız olmasın. Ben siteden şuana kadar 2 defa ödeme aldım. Ödemeleri zamanında yapmaktadırlar. Ödemelerini her ayın başında yapmaktadırlar. Örneğin kasım ayı kazançlarını aralık ayının 1 veya 2sinde yapmaktadırlar. Nadir de olsa bu bazen 3.güne de sarkmaktadır. Ayrıca kazançlarda herhangi bir kesinti uygulanmamaktadır.

Site ile ilgili yazacaklarım bu kadar.. Eğer anlamadığınız veya aklınıza takılan yerler varsa; aşağı kısma yorum olarak belirtebilirsiniz. Size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder