Bir heves edip kurduğunuz fakat bir daha yüzüne bakmadığınız bir Linux varsa Windows üzerinden bunu yapabilirsiniz.
Adım 1: Grub'u başlangıçtan silin.

EasyBSD gibi bir program ile Grub'tan kurtulabilirsiniz. Eğer "Ne suçu var ki?" diye sorarsanız, Grub Linux'a bağlıdır ve Linux silindiğinde uçar.

Kurun: http://www.softpedia.com/get/System/.../EasyBCD.shtml

Kurduğunuzda ilk işiniz programı açıp "BCD Deployment" kısmından "Write MBR" kısmını kullanmak. Daha sonra "Add New Entry" kısmından kendi sisteminizi eklemek işi sağlama almaktır.




Bunun yanında EasyBSD Virtual sistemleri ve Isoları çalıştırabilir.


Buna alternatif olarak sisteme format atmak en güvenlisidir, eğer Linux'u silmeyi düşünüyorsanız ve Windows formata ihtiyaç duyuyorsa direkt format atın.

Adım 2:Linux'u paramparça edin! (Bunu seviyorum.)


Bilgisayar yönetimini açın. (Vista ve 7'de ara kısmına yazmanız yeterli. Fakat klasik menü veya XP kullanıyorsanız Microsoft konsolunda bulabilirsiniz.) Depolamaya girin ve yerel disk yönetimini seçin. Şunu göreceksiniz:

Sistem Windows'u temsil etmekte (Zaten NTFS olduğunu göreceksiniz.), Etkin ise Linux'u temsil etmekte. Eğer format attı iseniz iki etikette Windows'a ait olacaktır. Önyükleme etiketinin Linux'ta olmadığına dikkat edin, EasyBSD ayarlarınızı kontrol edin. Eğer EasyBSD ayarlarınız doğru ise sağ tıklayın ve silin. Daha sonra çıkan Ayrılmamış ve Boş olan bölümleri sağ tıkla NTFS olarak biçimlendirin, şimdi bilgisayarınız hiç Linux kurulmamış gibi.