22 Haziran 2013 Cumartesi

Windows 7 sistem kurtarma

Windows 7 programında sistem kurtarma seçenekleri nelerdir?

Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünde, Başlangıç Onarma gibi Windows uygulamasını ciddi bir hatadan kurtarmanıza yardımcı olabilecek bazı araçlar vardır. Bu araç dizisi bilgisayarınızın sabit diskinde ve Windows yükleme diskinde bulunur.

Notlar

  • Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünün bulunduğu bir sistem onarım diski de oluşturabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Sistem onarım diski oluşturma.
  • Tablet PC veya dokunmatik ekranlı başka bir bilgisayar kullanıyorsanız, Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsündeki Başlangıç Onarma ve diğer araçları kullanmak için klavye ve fare bağlamanız gerekebilir.
Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünün resmiSistem Kurtarma Seçenekleri menüsü

Kurtarma seçenekleri neler yapar

Sistem kurtarma seçeneği Açıklama
Başlangıç Onarma

Eksik veya zarar görmüş sistem dosyaları gibi Windows programının düzgün başlatılmasını önleyebilecek belirli sorunları giderir. Daha fazla bilgi için bkz. Başlangıç Onarma: sık sorulan sorular.
Sistem Geri Yükleme

E-posta, belgeler veya fotoğraflar gibi dosyalarınızı etkilemeden bilgisayarınızın sistem dosyalarını zamanda daha önceki bir noktaya geri yükler.
Sistem Geri Yükleme'yi Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünden kullanırsanız geri yükleme işlemini geri alamazsınız. Ancak, Sistem Geri Yükleme'yi yeniden çalıştırarak, varsa farklı bir geri yükleme noktası seçebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Sistem Geri Yükleme nedir? ve Sistem Geri Yükleme: sık sorulan sorular.
Sistem Görüntüsü Kurtarma

Bu seçeneği kullanmadan önce bir sistem görüntüsü oluşturmanız gerekir. Sistem görüntüsü Windows uygulamasının yanı sıra belgeler, resimler ve müzik gibi programların ve kullanıcı verilerinin de bulunduğu kişiselleştirilmiş bir bölümdür. Daha fazla bilgi için bkz. Sistem görüntüsü nedir?
Windows Bellek Tanılama Aracı

Bilgisayarınızın belleğindeki hataları tarar. Daha fazla bilgi için bkz. Bilgisayarınızdaki bellek sorunlarını tanılama.
Komut İstemi

Gelişmiş kullanıcılar, kurtarmayla ilgili işlemleri gerçekleştirmek ve ayrıca sorunların tanılama ve giderilmesine yönelik diğer komut satırı araçlarını çalıştırmak için Komut İstemi'ni kullanabilir.

Not

  • Bazı bilgisayar üreticileri kurtarma araçlarını ekleyerek veya kaldırarak ya da kendi araçlarını katarak menüyü özelleştirebilir.

Bilgisayarınızda Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünü açmak için

  1. Tüm disketleri, CD'leri ve DVD'leri bilgisayarınızdan çıkarın ve ardından, bilgisayarın güç düğmesini kullanarak bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  2. Aşağıdakilerden birini yapın:
    • Bilgisayarınızda tek bir işletim sistemi yüklüyse, bilgisayarınız yeniden başlatılırken F8 tuşuna tekrar tekrar basın. F8 tuşuna Windows logosu görüntülenmeden önce basmalısınız. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma istemi görününceye kadar beklemeniz, sonra da bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak bir kez daha denemeniz gerekir.
    • Bilgisayarınızda birden fazla işletim sistemi varsa, onarmak istediğiniz işletim sistemini vurgulamak için ok tuşlarını kullanın ve ardından F8 tuşuna basın.
  3. Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ekranında, ok tuşlarını kullanarak Bilgisayarınızı onarın'ı vurgulayın ve Enter tuşuna basın. (Bilgisayarınızı onarın seçenek olarak listelenmiyorsa bilgisayarınızda önceden yüklenmiş kurtarma seçenekleri yoktur veya ağ yöneticiniz bunları kapatmıştır.)
  4. Bir klavye düzeni seçin ve ardından İleri'yi tıklatın.
  5. Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünde, aracı açmak için tıklatın.

Windows 7 yükleme diski veya bir USB flash sürücü ya da bir sistem onarım diski kullanarak Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünü açmak için

Bilgisayarınızın sisteminde ciddi bir arıza oluşmuşsa ve bilgisayarınızdaki Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsüne erişemiyorsanız, Windows 7 yükleme diskini veya bir USB flash sürücü ya da önceden oluşturduğunuz sistem onarım diskini kullanarak bu menüye erişebilirsiniz.
Bu yöntemi kullanmak için bu diski veya USB flash sürücüyü kullanarak bilgisayarınızı yeniden başlatmanız (önyüklemeniz) gerekir.
  1. Windows 7 yükleme diskini veya USB flash sürücüyü ya da sistem onarım diskini takın, ardından bilgisayarınızı kapatın.
  2. Bilgisayarın güç düğmesini kullanarak bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  3. İstendiğinde herhangi bir tuşa basın ve ardından görüntülenen yönergeleri izleyin.
  4. Windows Yükle sayfasında, Sistem Kurtarma Seçenekleri sayfasında, dilinizi ve diğer tercihlerinizi seçin, ardından İleri'yi tıklatın.
  5. Windows yükleme diskini veya USB flash sürücü kullanıyorsanız Bilgisayarınızı onarın'ı tıklatın.
  6. Onarmak istediğiniz Windows yüklemesini seçin ve İleri'yi tıklatın.
  7. Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünde, aracı açmak için tıklatın.

     http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows7/what-are-the-system-recovery-options-in-windows-7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder